Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo s naloženým bagrem se ve Vrahovicích u Prostějova zaseklo pod mostem

Dvě jednotky z řad profesionálních hasičů se v pátek 18. srpna 2017 podílely na likvidaci dopravní nehody nákladního vozidla převážející bagr, ten se zaseknul pod mostem a poté se převrátil na komunikaci.

Operační středisko HZS Olomouckého kraje bylo o události informováno krátce před půl pátou odpolední s upřesněním možného porušení mostní konstrukce a úniku provozních kapalin. K události vyjela profesionální jednotka požární stanice Prostějov a také drážní kolegové (SŽDC HZSp) z Přerova.

Na železniční trati byl ihned přerušen provoz a cestou operačního střediska byli informováni zástupci správy železniční a dopravní cesty a další příslušné součinnostní orgány. Dle prvotního obecného ohledání nedošlo k výraznému poškození mostu.

Majitel vlastními prostředky zajistil odstranění poškozeného převráceného bagru, jednotky poté provedli likvidaci uniklých provozních kapalin. Událost si poté převzala drážní jednotka, v navazujícím čase se bude čekat na vyjádření zda je možné na trati opět povolit provoz a zda není most nijak nebezpečný. Celá událost se naštěstí obešla bez zranění osob.

Sdílet