Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na D1 u exitu Psáře havaroval autobus, zraněno bylo 14 osob

Dopravní nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu byla hasičům ohlášena v pátek 18. srpna 2017 krátce po 16. hodině. Událost se stala na dálnici D1, 49. kilometru ve směru na Brno.

Operační důstojník na místo vyslal pět vozidel ze tří stanic, včetně těžkého vyprošťovacího automobilu a velitele čety.

Nehoda se stala v rekonstruovaném úseku, kde je jeden jízdní pás uzavřen a doprava je převedena do druhé poloviny dálnice. To ztěžuje příjezd hasičů k místu, komplikuje samotný zásah a následný provoz na dálnici.

Velitel zásahu po příjezdu potvrdil, že není nutné nikoho z vozidel vyprošťovat, cestující v osobním a nákladním automobilu byli nezraněni a v autobusu se v důsledku nehody lehce zranilo 14 osob, z toho 11 ošetřila záchranná služba na místě a dvě byly transportovány do nemocnice Benešov.

Hasiči následně transportovali cestující na bezpečnější místo, kde je vyzvedl náhradní autobus zajištěný dopravcem. V nejkratším možném čase byla vozidla odtažena, pro autobus přijelo speciální odtahové vozidlo.

Po více než hodinovém zásahu byla dálnice ve směru na Brno nouzově zprovozněna jedním pruhem. K úplnému obnovení provozu došlo v 18:40 hod.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet