Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Rozsáhlý požár rodinného domu v Libušíně

Velikonoční pondělí v 5:41 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v obci Libušín na Kladensku.

Velikonoční pondělí v 5:41 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v obci Libušín na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo mimořádné události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami, automobilovým žebříkem, protiplynovým automobilem a vyšetřovatelem. Dále byly na místo události vyslány posilové jednotky dobrovolných hasičů ze Hřebče, Smečna, Pcher a Vinařic celkem se čtyřmi cisternami.

Po příjezdu na místo události v 5:53 hodin bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár střechy a podkroví dvoupodlažního rodinného domu. Hasiči pomocí třech útočných proudů zahájili v dýchací technice hasební práce. Všichni obyvatelé rodinného domu byli evakuování před příjezdem zásahové jednotky hasičů. Jednotky hasičů postupně rozebraly střešní konstrukci a v 6:29 hodin dostaly požár pod kontrolu. Konečná likvidace požáru nastala v 7:56 hodin.



Jako příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel požárů technickou závadu na rozvodech elektroinstalace. Škoda vzniklá požárem byla majitelem domu vyčíslena na 1 milion korun. Uchráněné hodnoty zásahem hasičů činí 500 tisíc korun.

Foto: Jiří Pospíšil
Info: Lukáš Vejvar HZS Středočeského kraje
Sdílet