Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zlepšuje se pokrytí krizovými mobily

Řídící výbor Ministerstva vnitra a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru se dohodl se společností Eurotel na zlepšení plošného pokrytí GSM signálem v rámci projektu Krizového řízení.

Řídící výbor si vybral pro dokrytí signálem celkem 40 lokalit v 11 krajích. Eurotel přislíbil okamžitě zahájit realizací. Předpokládá, že pro pokrytí v určených lokalitách bude muset investovat 85 milionů korun a dokrytí signálem dokončí v průběhu roku 2004. V souvislosti s tímto rozšířením současně dojde ke zlepšení signálu v dalších 56 lokalitách.
Eurotel zároveň přichází s novým balíčkem služeb pro krizovou komunikaci právnických a fyzických osob. Základem sady je Kombi SIM karta, kde není zpoplatněno volání na krizové číslo používané v mimořádných situacích. Na druhé číslo si může uživatel zvolit libovolný tarif z nabídky Eurotelu. Kombi SIM karta se dvěma mobilními čísly – s krizovým a druhým pro běžné volání umožňuje, aby se volající bez ohledu na to, jaké číslo je aktivní, vždy dovolal na obě čísla.
Eurotel zahájil servis pro složky Integrovaného záchranného systému v lednu 2002, kdy byla podepsána smlouva s Ministerstvem vnitra na dodávku 19 tisíc kusů mobilních souprav značky Siemens ME 45. Distribuce krizových mobilů byla ukončena letos v červnu.
Sdílet