Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zasáhly střechu a podkroví rekonstruovaného objektu v Tlumačově na Zlínsku

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se 22. srpna 2017 postupně zapojilo do likvidace odpoledního požáru objektu bývalé základní školy na náměstí Komenského v Tlumačově na Zlínsku.

Požár byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen v 15:55 hodin. Na místo hlášené události zamířili profesionální hasiči z Otrokovic a Kroměříže a současně i dobrovolní hasiči z Kvasic a místní jednotky. V dalších minutách byl vyhlášen poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Hulína a Otrokovic.

Požár zasáhl část střechy a podkroví objektu. Hasiči vybaveni dýchací technikou vnikli do objektu a zahájili hašení jednotlivých ložisek hoření. Asi čtyřicet minut po příjezdu na místo zásahu dostali hasiči požár pod svou kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření.

Pomocí dalšího automobilního žebříku, který si velitel zásahu povolal jako posilu z centrální stanice Zlín, hasiči rozebrali zasažené části střešní konstrukce a dohasili zbývající ložiska hoření. V 17:30 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci události.

Po závěrečné kontrole se nasazené jednotky začaly postupně vracet na své stanice a zbrojnice. Na místě byli ponecháni pouze hasiči místní jednotky, kteří budou požářiště kontrolovat až do zítřejšího rána.

Už v průběhu zásahu se na místo dostavil vyšetřovatel zlínských hasičů. Podle jeho zjištění vše nasvědčuje tomu, že požár vznikl v souvislosti s instalací izolace na střeše objektu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet