Úterý 19. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Meclova se srazil traktor s osobním vozem, pět osob bylo zraněno

V úterý 22. srpna 2017 v 20:39 hodin vyjeli hasiči z Domažlic mezi Březí a Horšovský Týn na křižovatku silnic I/26 a 196 u Meclova k dopravní nehodě traktoru s osobním autem.

V traktoru cestoval řidič sám, vyvázl bez zranění. Osobní auto bylo plně obsazené, cestovalo v něm celkem pět osob včetně dvou malých dětí.

Při příjezdu hasičů se ve vozidlech nikdo nenacházel, všichni již byli venku v péči zdravotníků ze ZZS.

Hasiči asistovali při ošetření zraněných a současně zajišťovali přistávací plochu pro vrtulník LZS. Řidič a dvě ženy utrpěli středně těžká poranění, po jejich stabilizaci všechny hasiči transportovali do sanitek. Obě malé holčičky byly ve velmi vážném stavu, hasiči je pomohli odnést do vrtulníku.

Z vraku osobního auta i traktoru uniklo velké množství oleje a PHM. Hasiči vozovku zasypali sorbentem a po naložení vraku OA na odtahovou službu odstranili ze silnice kontaminovaný sorbent a veškeré trosky karoserie.

Nehoda zastavila provoz jak na hlavním tahu z Plzně do Domažlic, tak místní komunikaci mezi Meclovem a Mračnicí. Jeden jízdní pruh se podařilo zprovoznit až krátce před desátou hodinou, provoz byl plně obnoven až po půlnoci.

Sdílet