Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hrabanky u Starého Města nad Metují

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k požáru lesní hrabanky a dřevin na lesní louce u Starého Města nad Metují. Vítr rozfoukal ohniště po pálení klestí a požár se rozšířil na plochu zhruba 50 krát 20 metrů. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.Požár hrabanky

Hradec Králové

Hradečtí hasiči vyjeli k vyproštění dvou chlapců z kabiny porouchaného výtahu v Baarově ulici v Hradci Králové.


Profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města nad Cidlinou byli v 17:06 hodin přivoláni k požáru balíků slámy u stohu mezi obcemi Lučice a Olešnice. Jako první na místo dorazila policejní hlídka, která vytáhla hořící balík a zabránila tím rozšíření požáru na celý stoh. Jednotky sborů dobrovolných hasičů rozebraly a dohasily hořící balík. Profesionální jednotka hasičů po příjezdu provedla kontrolu požářiště a místo události předala zástupci majitele. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Čtyři minuty po 23. hodině vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Černilova k dopravní nehodě, která se stala u Černilova. Osobní vozidlo Mazda skončilo na střeše. Řidička vyvázla s lehčím zraněním a byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky požární ochrany územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči byli požádáni o otevření dveří osobního vozidla Š Octavie na Masarykově náměstí v Náchodě.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla v 11:09 hodin přivolána k úniku oleje na vozovku u obce Chvalkovice. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že olej unikl z transformátoru, který se převrátil na nákladním vozidle Tatra 815. Zhruba 30 litrů oleje se rozlilo na silnici v délce zhruba 150 metrů. Pracovníci částečně zamezili dalšímu rozlévání pomocí pilin. Hasiči zasypali uniklé látky 60ti kilogramy sorbentu. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnici, kteří provedli odklizení použitého sorbentu z komunikace. O události byli informováni také pracovníci odboru životního prostředí z Jaroměře.

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Adršpachu likvidovali požár trávy a odpadu u obce Příkopy. Požár zasáhl plochu zhruba 10 krát 20 metrů a nezpůsobil žádné škody.

K hořící propanbutanové lahvi vyjeli v 15:24 hodin profesionální hasiči z Jaroměře do ulice Na Brdcích v Jaroměři. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru utržené hadice propanbutanové lahve v obytném karavanu, kterou uhasili.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k požáru lesní hrabanky a dřevin na lesní louce u Starého Města nad Metují. Vítr rozfoukal ohniště po pálení klestí a požár se rozšířil na plochu zhruba 50 krát 20 metrů. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku. (foto: Michal Fanta)

Územní odbor Trutnov

Dobrovolní hasiči z Mostku likvidovali požár louky o rozloze 50 krát 30 metrů v obci Borovnice. Požár nenapáchal žádné hmotné škody.

Územní odbor Jičín

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo rozsáhlý požár skladovací haly v komplexu stavebnin v Lázních Bělohrad. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 4 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet