Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pálení dřeva u Mistřic na Uherskohradišťsku skončilo požárem, dvě osoby utrpěly popáleniny

Na místě požáru travního porostu u Mistřic na Uherskohradišťsku zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Spalování dřeva na ohništi spojené podle dostupných informací s opékáním uzenin skončilo požárem okolního travního porostu a popálením dvou seniorů. Ti se snažili požár ještě před jeho oznámením na tísňovou linku krajských hasičů sami uhasit.

Žena při hašení utrpěla popáleniny na dolních končetinách, ruce a hlavě a muž byl popálen na horní polovině těla. Ženu musel do nemocnice transportovat vrtulník letecké záchranné služby, muž byl k dalšímu ošetření převezen sanitou.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště se po oznámení události dostavila na místo v 12:02 hodin. V době příjezdu hasičů už travnatá plocha nehořela. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření ženy a jejím transportu do vrtulníku. Následně ještě celou zasaženou plochu zkontrolovali, aby vyloučili opětovné rozhoření.

Přesné okolnosti vzniku události budou nadále zjišťovat vyšetřovatelé. Vše nasvědčuje tomu, že ke vzniku požáru došlo z důvodu podcenění podmínek požární bezpečnosti v tomto teplém a dlouhodobě suchém období.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet