Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mostech u Jablunkova hořela budova firmy a dvě vozidla

Na dva miliony korun je předběžně odhadovaná škoda po požáru budovy a dvou vozidel v areálu firmy vyrábějící čistírny odpadních vod v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek), kde zasahovalo ve čtvrtek 16. 4. 2009 odpoledne celkem sedm jednotek hasičů. Požár se obešel bez zranění.

Pracovník firmy oznámil požár deset minut před čtvrtečním polednem na tísňovou linku hasičů. Na místo postupně vyjelo sedm jednotek hasičů – dvě ze stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Třinci a Frýdku-Místku a pět dobrovolných jednotek z Mostů u Jablunkova, Jablunkova, Bystřice, Nýdku a z třinecké části Guty.

Na dvoře areálu hasili hořící nákladní automobil Mercedes Sprinter a vysokozdvižný vozík Desta a uložené plastové nádrže pro čistírny odpadních vod. Odtud oheň zřejmě přeskočil na přízemní výrobní halu se sedlovou střechou o půdorysu odhadem 30 × 10 metrů. Poškodil asi třetinu střešních a stropních konstrukcí haly. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice.

Hasiči dostali požár pod kontrolu asi za dvě hodiny, pak pokračovalo dohašování se stržením části střechy pomocí těžké techniky. V době vydání této tiskové zprávy ještě nebyl požár zcela uhašen a většina hasičů byla na místě. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Přídáno foto

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje



-swo-

Sdílet