Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní auto skončilo převrácené na střeše

Dvě jednotky hasičů dnes vyjížděly k dopravní nehodě nákladního vozidla na dálničním nájezdu v Brně-Slatině. Vozidlo Iveco Eurocargo s nákladem garážových lamelových vrat havarovalo na nájezdu na dálnici D1 z Řipské ulice ve směru do Prahy. Nákladní auto přepadlo přes svodidla do svahu a skončilo několik metrů od vozovky převrácené na střeše.

Dvě jednotky hasičů dnes vyjížděly k dopravní nehodě nákladního vozidla na dálničním nájezdu v Brně-Slatině.

Ilustrační foto

Vozidlo Iveco Eurocargo s nákladem garážových lamelových vrat havarovalo na nájezdu na dálnici D1 z Řipské ulice ve směru do Prahy. Nákladní auto přepadlo přes svodidla do svahu a skončilo několik metrů od vozovky převrácené na střeše. Nehoda byla ohlášena v 11.26 hodin, na místě zasahovaly jednotky hasičů ze stanic v ulici Tuřanka a v Lidické ulici. Při jejich příjezdu byl 30letý řidič nákladního auta mimo vozidlo v péči zdravotníků, kteří ho převezli k vyšetření do nemocnice.

Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření, odpojili baterii a sorbentem zasypali menší únik oleje. Únik nafty zjištěn nebyl. Vyproštění vozidla zajistila specializovaná firma. Hasiči proto dále nezasahovali a ve 13.35 hodin odjeli na základnu.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet