Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý ročník soutěže TFA Knínický železný hasič proběhl na začátku října roku 2017

První říjnová sobota roku 2017 patřila v Knínicích hasičům a extrémnímu závodu Toughest Firefighter Alive – NEJTVRDŠÍ HASIČ PŘEŽIJE.

Po loňském úspěchu pořadatelů byla soutěž TFA Knínický železný hasič vybraná jako závěrečný závod seriálu TFA Krajské kolo 2017.

Mezi padesátkou přihlášených odvážlivců nechyběli opět hasiči z větší dálky a své zástupce měla i např. Praha či Olomouc.

Soutěž začala kategorií ženy a v ní potvrdila celkové vítězství v krajské soutěži Pavlína Havlenová z Vladislavy.

Soutěž mužů do 30 let vyhrál opět celkový vítěz seriálu Jiří Tkaný hájící barvy SDH Babice. V této kategorii se zúčastnili i domácí Pavel Štěpán (10. místo), Lukáš Smrčka (14. místo) a Jiří Jakubec (18. místo).

Loňské vítězství obhájil profesionální hasič ze stanice Světlá nad Sázavou Petr Svatek. Svou kategorii muži 30–40 let vyhrál s časem 132,65 vteřiny a porazil tak o 42 setin Petra Neubauera z Lesonic – celkového vítěze krajského TFA.

Z mužů nad 40 let byl nejrychlejší Dušan Pavelka zastupující SDH Borač. Do této kategorie se přihlásil na poslední chvíli i náš knínický kamarád „nehasič“ Milan Vala a po úspěšně dokončeném pokusu obdržel ještě větší aplaus než všichni vítězové.

V příloze naleznete výsledky, a pro zajímavé porovnání, včetně měřených časů a pořadí v jednotlivých disciplínách. Na https://tyna19.rajce.idnes.cz/TFA_Kninicky_zelezny_hasic_2017/ naleznete fotografie Kristýny Pechové.

Celá soutěž se nesla v přátelském duchu, kdy si soupeři navzájem přejí úspěch a podporují se, což bohužel v jiných sportech již běžné není.

Děkuji všem divákům, soutěžícím, rozhodčím, kameramanovi, fotografce, knínické hospodě, obci Knínice a všem, kteří se podíleli na perfektní přípravě a průběhu soutěže a již nyní Vás zvu na příští rok, kdy se opět přesvědčíme, že NEJTVRDŠÍ HASIČ PŘEŽIJE!

Pavel Štěpán
Sbor dobrovolných hasičů Knínice
Sdílet
Přiložené soubory
MUŽI - 30 2017.xlsx zobrazit online XLSX 37 kB
MUŽI 30 - 40, 40 2017.xlsx zobrazit online XLSX 44 kB
ŽENY 2017.xlsx zobrazit online XLSX 34 kB