Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze šesti jednotek zachraňovali 17 koní při požáru v opavské jízdárně

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 29. 8. 2017 odpoledne v areálu jezdeckého oddílu v Opavě-Kateřinkách u požáru přístřešku u velké konírny.

Hasičům se společně s ošetřovateli koní podařilo včas vyvést všech 17 koní do bezpečí před nebezpečným kouřem i případným rozšířením ohně na stáje, k němuž ale díky rychlému zásahu hasičů nedošlo.

Koně skončili v bezpečí na pastvině. Za požár může dítě, které si hrálo u 40 balíků lisované slámy, uskladněných v přístřešku, se zapalovačem. Předběžná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun – na slámě a stavební části.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v úterý před 14. hodinou. Do Kateřinek vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Opava, společně s ní čtyři opavské jednotky dobrovolných hasičů – Kateřinky, Podvihov, Kylešovice a Komárov a také jednotka dobrovolných hasičů z Kravař.

Hořelo v přístřešku, který je součástí objektu stájí o půdorysu 65 × 23 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu, dohašeno bylo za necelé tři hodiny. Nikdo nebyl zraněn.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet