Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Regionální soutěž v disciplínách TFA HZS Královéhradeckého kraje a Pardubického kraje

Dne 21. dubna 2009 se u budovy Fakulty vojenského zdravotnictví, Akademika Heyrovského 1213 v Hradci Králové uskuteční regionální soutěž v disciplínách TFA HZS Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Dne 21. dubna 2009 se u budovy Fakulty vojenského zdravotnictví, Akademika Heyrovského 1213 v Hradci Králové uskuteční regionální soutěž v disciplínách TFA HZS Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Soutěž je pojata jako modifikace TFA (simulace zásahové činnosti v převlečníku za použití dýchacího přístroje). Jedná o soutěž jednotlivců i družstev, družstva jsou složena ze čtyř hasičů, do výsledku se započítají tři nejlepší časy.

Po startu soutěžící provádí následující disciplíny v tomto pořadí:

Nejprve závodník uchopí dvě nezavodněné hadice B s proudnicemi a roztáhne je na délku 35m, kde proudnice odloží na metu, nesmí je odhodit. Dále provede 30 úderů kladivem na trenažéru (nahoru a dolů = 1×), potom překoná dvoumetrovou bariéru, vystoupí po pevném žebříku na konstrukci lešení, kde se zajistí a provede vytažení 20kg závaží lanem a položí je na podlážku lešení, poté sestoupí stejnou cestou a odjistí se ze záchranného lana. Poté provede transport figuríny na vzdálenost 20 m, kde figurínu odloží na určené místo. Vběhne do výškové budovy, kde pokračuje po značené trase až do cíle, který je ve 14 nadzemním podlaží. Všechny disciplíny na sebe plynule navazují a měří se celkový čas.

Soutěžící startuje s kompletním zásahovým oblekem zapnutým do úrovně krku, nasazenou přilbou, nasazenou maskou a dýchacím přístrojem, nasazenými rukavicemi a pracovním polohovacím pásem s karabinou. Takto musí být soutěžící připraven min. 30 sekund před startem. Po celou dobu činnosti nesmí soutěžící žádnou součást výstroje sundat ani rozepínat, či jinak upravovat žádnou součást výstroje s výjimkou nevolnosti nebo zdravotní indispozice.

Soutěží se v kategoriích
„A“ – do 40 let
„B“ – nad 40 let
družstva – bez věkové kategorie

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto - skutečnosti, zachycené na snímku, se nemusejí ani vzdáleně podobat skutečnosti

-kow-

Sdílet