Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár komunálního odpadu v liberecké spalovně

Požár komunálního odpadu v liberecké spalovně na ulici Dr. Milady Horákové v Liberci byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes ve 13:24 hodin. Na místo byly vyslány jednotky z II. stupně požárního poplachového plánu

Požár komunálního odpadu v liberecké spalovně na ulici Dr. Milady Horákové v Liberci byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes ve 13:24 hodin. Na místo byly vyslány jednotky z II. stupně požárního poplachového plánu, profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými jednotkami města Liberec z Horního Hanychova, Růžodolu I, Vratislavic nad Nisou, Vesce a Karlinek s 9 cisternovými vozy.

Podle prvních informací z místa události došlo k požáru uvnitř firmy na spalování komunálního odpadu Termizo, v překladišti odpadu. Hasičům se na místě podařilo otevřít vrata haly a začali požár hasit. K hašení využívají lafetových proudnic a také suchovodu v budově spalovny, který již zavodnili hasební vodou. Čerpací stanoviště pro dodávku hasební vody bylo zřízeno přímo na řece Nise, nedaleko areálu spalovny. Na místě nedošlo k žádnému zranění osob.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Zatím jsou šetřeny dvě varianty, výskyt žhavých částic v přiveženém odpadu, nebo samovznícení usklaněného odpadu. Výši škody vyčíslí zástupci firmy.

Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

-kow-

Sdílet