Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přejetý divočák, kam s ním?

Jednotka HZS SŽDC Praha vyjela v pátek, 17.4. 2009 k nahlášené mimořádné události, kdy došlo k přejetí divokého prasete projíždějícím vlakem v Úvalech na Praze východ. Celá událost by nebyla ničím zvláštním, kdyby…

Jednotka HZS SŽDC Praha vyjela v pátek, 17.4. 2009 k nahlášené mimořádné události, kdy došlo k přejetí divokého prasete projíždějícím vlakem v Úvalech na Praze východ. Celá událost by nebyla ničím zvláštním, kdyby…









Jednotka HZS SŽDC Praha zasahovala u přejetí divočáka vlakem v Úvalech u Prahy. Samotný zásah na čuníka se odehrál cca 200 metrů před zastávkou Úvaly, zásah trval zhruba 5 minut a to hlavně díky kolegům z JSDH Úvaly a jejich pomoci. Provoz byl zastaven na pouhých 8 minut, úvalský bobcat odvedl bezva práci, ale pak nastalo pro VZ Nerudovské kam s ním, pohádka o kohoutu a slepici je slabá polévka.

Městská policie a odchytovka, no jo, už to není Praha, jejich pomoc s tím, že mají telefon na psí útulek, to pro mrtvého čuníka nebylo to pravé ořechové, Policie ČR alias Pomáhat a chránit nepomáhala a nechránila, ano, nebylo koho, kafilérka je soukromá a pátek – vidina volných dvou dnů je silnější jak kšeftík, který nemá zatím kdo zaplatit, nepomohl ani vymyšlený dobrovolný hasič Kotyza, vyznamenaný za chrabrost a rada že si pro čuníka přijedou asi druhý den večer, neuspokojila místní mírumilovné obyvatelstvo, již tak dobře nasáklé rozkládajícím se čuníkem.

Místní sdružení myslivců při oznámení, že se jedná o čuníka, přijelo rychlostí kule vystřelené z kulovnice, ale po zjištění, že se jedná o bachyni, se asi nedohodli zda na zelí či šípkové omáčce a najednou bylo prasátko na území dráhy a s drážním prasátkem oni přeci nemají nic společného. Tímto děkuji místní zprávě Úval, zejména panu starostovi, který se k věci postavil jako muž na svém místě a za pomocí dobrovolných hasičů – dej jim tímto pánbůh věčnou slávu, se o likvidaci postaral. Nevím kde byla chyba, ale celkem by mě zajímalo, jak tuto ne první a poslední situaci máme řešit, na každou prkotinu jsou nařízení a poučky, bylo by možno vydat prosím ještě jednu, třeba malou malinkatou, na mrtvé divoké či domácí mazlíčky, když je majitel neznámý či nepřítomný či se nehlásí neb se nedohodne zda na zelí či šípkové omáčce?


Jan Zach, VS B HZS SŽDC Praha

Foto, JSDH Úvaly

-wap-

Sdílet