Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

22. ročník Tanvaldkého poháru je již minulostí, proběhl na nově zrekonstruovaném stadionu

Nově zrekonstruovaný městský stadion Výšina se v sobotu 9. září proměnil v hasičský areál pro soutěž v požárním útoku. Sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald ve spolupráci s městem Tanvald pořádaly již 22. ročník soutěže „O pohár starosty města Tanvaldu“.

Již po třetí se tato soutěž pro hasičská družstva konala na městském stadionu Výšina, za což patří velké poděkování vedení města Tanvald, vedení ZŠ Sportovní Tanvald a správci stadionu p. Karlu Soldátovi.

Soutěž začala slavnostním nástupu a zahájil jí starosta pořádajícího sboru pan Karel Bukvic ml., starosta města Tanvaldu Mgr. Vladimír Vyhnálek, starostka Okresního sdružení hasičů Jablonec nad Nisou Ing. Jiřina Brychcí, a další pozvaní hosté. Ti, zde přivítali 26 soutěžních družstev v kategorii mužů a žen.

Kategorii žen ovládly ženy z Bratříkova, s časem 18,33 za což braly zasloužené první místo z celkových 6 startujících družstev. Na místě druhém se umístily ženy z Košťálova s časem 20,65 a bronzovou příčku vybojovaly ženy z SDH Tanvald Šumburk s časem 21,34.

V kategorii mužů odstartovalo celkem 20 družstev a absolutním vítězem se stali muži z Pěnčína, kteří s časem 15,57 brali nejcennější medaile. Na druhém místě se umístili muži z Velkých Hamrů a třetí stupeň vítězů patřil mužům z Jirkova.

Odpolední část soutěže patřila dětským kategoriím, kde se na start postavilo celkem 7 družstev mladších žáků a 7 družstev starších žáků.

Z těch nejmladších účastníků soutěže, kteří se radovali z prvního místa, bylo družstvo z Velkých Hamrů, druhé místo obsadil Tanvald Šumburk B a třetí byl Tanvald Šumburk A. Ve starších žácích vybojovalo prvenství družstvo s časem 17,81 a byl to SDH Bratříkov, stříbrné medaile si odváželo družstvo z Velkých Hamrů a na třetí stupeň vítězů se postavilo družstvo z Tanvaldu – Šumburku. Na 22. ročníku Tanvaldského poháru odstartovalo celkem 40 soutěžních družstev.

Pořadatelský sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald byl potěšen, že se soutěž mohla opět konat na nově zrekonstruovaném stadionu a že jí navštívilo mnoho diváků, čemuž dopomohlo i hezké počasí.

Soutěž takového rozsahu se připravuje více jak tři měsíce, snažíme se, aby byli spokojeni jak všichni závodníci, tak i diváci této akce. Velké poděkování patří všem 58 sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla konat. Poděkování patří i všem, co se podíleli na realizaci a průběhu letošního 22. ročníku. Tanvaldského poháru. Pořadatelé se už teď těší na ročník 23. ročník, který se bude konat 8. září 2018,

uvedl starosta pořádajícího sboru a hlavní organizátor soutěže p. Karel Bukvic ml..

Odkaz na podrobnější fotogalerii.

Autor fotek: Andrea Vavřichová a Jan Šefr
Sdílet