Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár kulturního domu

Celkem pět hasičských jednotek zasahovalo v noci ze soboty (18. dubna 2009) na neděli (19. dubna 2009) u požáru kulturní části místní restaurace v Horní Brusnici na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena sedmnáct minut po půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, Trutnova a dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné, Hostinného a Mostku.

Při příjezdu na místo hořela část obecní hospody, kde se nacházel sál s jevištěm a skladové prostory. V tu dobu už byla hospoda zavřená a nedošlo tak ke zranění osob. Hasiči rychlým a účinným zásahem zabránili rozšíření požáru do prostor hospody a sálu. Požár tak napáchal škody ve skladovém prostoru a poničil střešní konstrukci. Hasiči v dýchacích přístrojích likvidovali požár jak zevnitř objektu, tak z výškové techniky.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 02:30 hodin. Hasiči rozebrali část poškozené střešní konstrukce a dohasili ohniska. Na místě až do ranních hodin zůstala jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dohled nad požářištěm. Hmotná škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet