Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rukavice ESKA Troja jsme nechali otestovat profesionálními hasiči, zapůjčila je firma Duffek

Od firmy Duffek s.r.o. jsme díky partnerství s naším webem obdrželi do dlouhodobého testování rukavice ESKA Troja. Zapůjčili jsme je na stanici profesionálních hasičů, ti je několik týdnů testovali přímo při zásazích.

Rukavice ESKA Troja

Ochranné rukavice Troja od firmy ESKA jsou vyrobeny z materiálu Rescut Fire, který je speciálně navržen pro záchranáře. Nechrání jen hasiče, ale i samotné rukavice – riziko propíchnutí či pořezání rukou je minimální.

Hřbet rukavice je odolný proti vodě, oleji a kyselinám. Vnitřek je vybaven antibakteriální antistatickou membránou proti zápachu a pro dobrou regulaci teploty. Kevlarová podšívka se stříbrem pak poskytuje další ochranu před mechanickými riziky.

Rukavice je certifikována dle normy EN 659:2003+A1:2008 – Ochranné rukavice pro hasiče.

Zkušenosti „z terénu“

Rukavice byly na stanici profesionálních hasičů testovány především při hasebních pracích, rozebírání konstrukcí a cílené manipulaci s ostrými konstrukcemi a předměty.

Rukavice Troja všichni hasiči hodnotí velmi pozitivně. Nabízí větší cit při práci oproti konkurenčním firmám, navzdory větší oděru-odolnosti v dlani lze dobře hýbat s prsty.

Velmi kladně je hodnoceno opětovné sundavání a nandavání mokrých rukavic bez vytažení vložky. Po namočení rukavic byla váha (nasákavost) v očekávání – srovnatelné s konkurencí. Velmi dobrá je také zesílená ochrana horních kloubů ruky.

Tepelná odolnost je dle hasičů taktéž velmi pozitivní – testovány byly místo rukavic „kominíků“ při vybírání sazí z výběrového místa komínového tělesa. Po každém zásahu proběhl prací cyklus – celkem během testu přibližně desetkrát.

Na konci testování se objevil lehký rozparek na švu dlaně levé ruky v oblasti palce. V porovnání s rukavicemi, které hasiči používají standardně, lze ale předpokládat delší životnost testovaných rukavic.

Zásahovo-technické rukavice ESKA Troja lze za 1790 Kč zakoupit na webu www.vystroj-vyzbroj.cz.

Sdílet