Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě pěti vozidel u Benátek nad Jizerou zůstal jeden řidič zaklíněný, hasiči ho museli vyprostit

Ve čtvrtek 14. září 2017 před 18. hodinou se na silnici č. 272 mezi Benátkami nad Jizerou a obcí Jiřice stala dopravní nehoda čtyř osobních automobilů a dodávky. Na místě došlo ke zranění tří osob.

Operační středisko k nehodě vyslalo profesionální hasiče z Benátek nad Jizerou, Staré Boleslavi a Mladé Boleslavi a dobrovolné hasiče z Lysé nad Labem. První jednotka byla na místě za 7 minut od nahlášení nehody.

Do příjezdu ZZS na místo zásahu prováděly jednotky předlékařskou pomoc zraněným. Řidičce osobního automobilu zůstaly po nehodě zaklíněny nohy pod přístrojovou deskou. Hasiči ji vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení přes levé přední dveře.

Zraněná osoba byla transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Liberci. Další dva zraněné odvezla ZZS do nemocnice v Mladé Boleslavi, hasiči pomohli s jejich přesunem do sanitních vozů.

Po odvozu zraněných a zadokumentování místa zásahu Policii ČR provedly jednotky odklizení vozidel z komunikace a společně se správou a údržbou silnic úklid trosek.

Hasiči na místě zasahovali 2,5 hodiny, silnice musela být po dobu zásahu uzavřena.

nprap. Jiří Líbal
HZS Středočeského kraje
Sdílet