Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion v obci Červená Hora na Náchodsku narazil do zdi domu, řidiče museli hasiči vyprostit

V sobotu 16. září 2017, třicet minut po půlnoci, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Náchod a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce k dopravní nehodě nákladního vozidla, které převáželo díly k výrobě automobilů.

K nehodě došlo v obci Červená Hora na Náchodsku, kamion vyjel mimo vozovku a narazil do zdi domu. Jeho část byla zdemolována. Hasiči vyprostili zraněnou osobu a zajistili vozidlo proti požáru.

Následně přečerpali naftu z porušených nádrží a zajistili vozidlo proti převržení, kvůli zajištění vozidla byla na místo povolána také jednotka HZS z Hradce Králové.

V době nehody se naštěstí v objektu nikdo nenacházel. Policisté zjistili, že muž za volantem v uvedeném úseku navíc porušil zákaz vjezdu, který zde platí pro nákladní vozidla s vyznačenou hmotností.

Alkohol u něho policisté vyloučili dechovou zkouškou. Řidič policistům na místě sdělil, že během jízdy zřejmě usnul.

Na vozidle vznikla odhadem předběžná hmotná škoda ve výši 500.000 korun, na poškozeném domu cca 250.000 korun. Za přestupek hrozí řidiči sankce ve správním řízení.

por. Mgr. Lenka Burýšková, Policie ČR

Zdravotnická záchranná služba převezla zraněného řidiče k dalšímu ošetření do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hasiči následně zasypali uniklé provozní kapaliny a po příjezdu specializované firmy pomohli vyprostit kamion.

Po dobu odstraňování následků nehody byla komunikace zcela uzavřena. Příčina nehody je v šetření Policie ČR.

Sdílet