Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda za milion v Bílovci

Škodu předběžně za milion korun způsobil včera dopoledne požár dřevěné kůlny s katrem pro zpracování dřeva v objektu pily v Bílovci.

Škodu předběžně za milion korun způsobil včera dopoledne požár dřevěné kůlny s katrem pro zpracování dřeva v objektu pily v Bílovci.

Krátce po desáté hodině byl nahlášen požár v areálu pily v Bílovci na Ostravské ulici. K požáru bylo ihned povoláno pět jednotek hasičů – HZS ze stanice v Bílovci a jednotky SDH z Bílovce, Tísku, Studénky a ze Slatiny.

Na místě události bylo zjištěno, že se jedná o rozvinutý požár dřevěné kůlny, která sloužila jako prostor pro zpracování dřeva a v níž byl umístěn katr. Objekt byl již zasažen požárem v celém rozsahu. Hasiči zasahovali v dýchací technice dvěma vodními proudy a soustředili se především na to, aby se požár nerozšířil i do okolních prostor, kde hrozil z důvodu charakteru výroby rychlý rozvoj požáru na velké ploše.

Požár byl lokalizován již po třech minutách od příjezdu první jednotky, zlikvidován byl pak krátce po jedenácté hodině. Na místě události pak ještě dvě hodiny zůstala místní dobrovolná jednotka.

Na místo se krátce po zahájení hasebních prací dostavil i vyšetřovatel příčin požárů ze stanice Nový Jičín. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření.

Foto: JSDH Slatina

-kow-

Sdílet