Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

24.04.2009 06:24 – Čerčany/STČ

Jednotka HZS SŽDC Praha zasahuje u těžké železniční nehody, která se stala dnes, 24.4. 2009 v časných ranních hodinách v Čerčanech u Prahy. Došlo zde k vykolejení nákladního vlaku a to přímo na železničním mostě. Celý vlak měl 21 vagónů, vykolejené jsou tři. Díky tomu, že události došlo na mostě, hrozilo zřícení vlaku včetně lokomotivy z něj dolů.

Jednotka HZS SŽDC Praha zasahuje u těžké železniční nehody, která se stala dnes, 24.4. 2009 v časných ranních hodinách v Čerčanech u Prahy. Došlo zde k vykolejení nákladního vlaku a to přímo na železničním mostě. Celý vlak měl 21 vagónů, vykolejené jsou tři. Díky tomu, že události došlo na mostě, hrozilo zřícení vlaku včetně lokomotivy z něj dolů.

Nestalo se tak jen díky šťastnému souhrnu okolností. Provoz na mezinárodní trati je díky nehodě značně omezený, provozuschopná zůstala jen jedna kolej a to ještě v omezeném rozsahu. Po vykolejení jel vlak ještě cca 150 metrů, než se podařilo zabrzdit a zastavit. Likvidace nehody potrvá mnoho hodin. Při události nedošlo naštěstí k žádnému zranění.

Foto z místa události HZS SŽDC Praha

AKTUÁLNĚ 09.30hod. :

Velitel zásahu zvažuje povolání vyprošťovacího tanku na likvidaci události. Nehoda se stala na mostě přes řeku Sázavu. Provoz na trati je stále značeně omezen. O zásahu budeme průběžně přinášet nové informace.

-wap-

Sdílet