Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah při nehodě autobusu a osobního vozidla cvičily v Praze složky integrovaného záchranného systému

Dne 19. 9. 2017 v 10:00 proběhlo v nepoužívané části Rozvadovské spojky cvičení pražských hasičů, záchranářů a policistů. Jeho tématem byla nehoda autobusu a osobního vozidla s větším počtem zraněných osob.

Scénář cvičení

Řidič osobního automobilu najede ve velké rychlosti do protisměru, kde projíždí autobus plný nezletilých osob. Dojde k čelnímu střetu autobusu s osobním automobilem, ve kterém cestují tři osoby.

Při nárazu řidič a spolujezdec utrpí smrtelná zranění a cestující na zadním sedadle zůstane ve voze zaklíněn s těžkým zraněním. V havarovaném autobusu dojde k těžkému zranění řidiče a všechny přepravované osoby utrpí různá zranění od lehkých až po těžká poranění.

Dopad dopravní nehody

2 usmrcené a 22 zraněných osob. Krajské operační a informační středisko HZS hl. m. Prahy po obdržení informace o vážné dopravní nehodě, vysílá síly a prostředky na místo mimořádné události a informuje ostatní složky IZS.

Společný zásah IZS je zaměřen na záchranu osob a poskytnutí zdravotní péče všem zraněným osobám, jejich vyproštění, třídění za pomoci metody START, transport a předání ZZS hl. m. Prahy k dalšímu ošetření.

Seznam složek IZS:

  • Jednotky HZS hl. m. Prahy ze smíchovské, petřinské a centrální stanice
  • ZZS hl. m. Prahy
  • Policie ČR
  • JSDH Řepy
  • HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy
Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet