Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Senior se v Kroměříži propadl do hloubky dvou metrů, zachránit ho museli hasiči

Profesionální hasič 19. září 2017 odpoledne ve svém volnu ohlásil na dispečink záchranné zdravotnické služby, že u plaveckého stadionu na ulici Obvodová v Kroměříži se starší muž propadl do anglického dvorku. Zdravotníci vyrozuměli operačního důstojníka hasičů, který na místo vyslal jednotku z požární stanice Kroměříž.

Hasiči průzkumem zjistili, že pod mužem se propadl kovový polorošt, který zakrýval anglický dvorek, vedoucí kolem obvodové stěny plaveckého bazénu. Muž ležel na zemi v hloubce dva metry.

Hasiči spolu se zdravotníky vlezli po nastavovacím žebříku k zraněnému muži. Ošetřili mu zraněnou nohu a hlavu. Následně byl zraněný muž uložen do transportních nosítek. Na nosítkách byly provedeny pomocí lana úvazy a muž byl vytažen zpět na povrch.

Zraněný s hasiči a zdravotníky po celou dobu komunikoval. Sdělil jim, že si v dešti zkracoval cestu, protože okolí plaveckého bazénu není oploceno. Když vstoupil na rošt, ten se uvolnil a muž spadl na dno anglického dvorku.

Zraněný může hovořit o štěstí v neštěstí, protože na dně dvorku bylo plno stavební suti, která mu mohla přivodit vážnější zranění.

Hasiči anglický dvorek opět zakryli a poškozený prostor vytyčili páskou.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet