Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár rodinného domku v Netřebicích

Dnes, 24.4. 2009 v časných ranních hodinách ohlásil na linku tísňového volání majitel domku požár, který zjistil v jednom z pokojů. Po příjezdu jednotek na místo události byla požárem zasažena střecha s krovem v plném rozsahu.

V ranních hodinách – před pátou hodinou, dne 24.4. 2009 ohlásil na linku tísňového volání majitel domku požár, který zjistil v jednom z pokojů. Po příjezdu jednotek na místo události byla požárem zasažena střecha s krovem v plném rozsahu.

Jednalo se o jednopodlažní obytný dům v Netřebicích u hlavní silniční komunikace. Na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky z požárních stanic Český Krumlov, Kaplice a dvě jednotky SDH obcí Netřebice a Velešín. Doprava vody byla vedena z místního koupaliště a hydrantu. Na místo zásahu byl povolán EON k vypnutí elektr. proudu. Jednotky provedly hašení, rozebírání konstrukce střechy a ochlazování okolních objektů. Požár byl lokalizován v půl šesté a zlikvidován před devátou hodinou. Předběžná škoda činí 800.000,– Kč a uchráněné hodnoty jsou ve výši 2.000 000,– Kč. Nikdo nebyl při události zraněn. Na místě zasahovaly jednotky požární ochrany v součinnosti s PČR, která řídila po čas zásahu, pro omezení, dopravu na hlavní komunikaci. Příčina je předmětem šetření PČR.



Info: Nicole Hovorková
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

-wap-

Sdílet