Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo narazilo do stromu mezi Bojkovicemi a Přečkovicemi, řidič nehodu nepřežil

Dne 20. 9. 2017 v 18:17 hodin přijali hasiči zprávu o zaklíněném osobním autě ve stromu mezi Bojkovicemi a Přečkovicemi. Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Luhačovice a jednotka dobrovolných hasičů z Bojkovic.

Průzkumem hasiči zjistili, že v havarovaném voze je zaklíněný řidič. Hasiči začali s poskytováním předlékařské pomoci. Zároveň provedli protipožární opatření. S hydraulickým vyprošťovacím zařízením začali odstraňovat části poškozeného vozu, aby mohli vyprostit zraněnou osobu.

V průběhu záchranných prací přijela na místo nehody zdravotnická záchranná služba. Lékař hasičům sdělil, že řidič zemřel.

Hasiči vyprostili tělo řidiče a stabilizovali vozidlo. Pomocí světla umístěného na teleskopickém stožáru v nástavbě zásahového vozu osvětlovali místo nehody pro potřeby Policie České republiky. Policie v místě nehody uzavřela oboustranně silnici na celou dobu vyšetřování.

Hasiči po příjezdu odtahové služby pomohli s naložení vozu. Následně uklidili silnici a vrátili se zpět na své základny.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet