Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do obce Řemíčov vyjeli hasiči k vyproštění řidiče zpod traktoru, do nemocnice ho transportoval vtrtulník

K záchraně osoby zpod převráceného traktoru vyjeli ve středu odpoledne do obce Řemíčov profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obcí Mladá Vožice a Řemíčov.

Podle ohlášení na tísňovou linku, které přišlo v 15:20 hodin, se na poli nedaleko místní komunikace při vyproštění jiného traktoru převrátil traktor a pod ním zůstal zaklíněný řidič.

Když na místo nehody přijeli táborští profesionálově, zasahovala zde v tu dobu již ZZS, vožická dobrovolná jednotka a v blízkosti již usednul vrtulník LZS.

Zdravotníkům ZZS a LZS se podařilo zraněného traktoristu vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Okamžitě byl lékařem stabilizován a táborští a vožičtí hasiči pomohli s jeho naložením do vrtulníku. Jednotka SDH obce Řemíčov byla na místě ponechána v záloze.

Dobrovolní hasiči z Mladé Vožice dále ve spolupráci s traktorem z vožického zemědělského družstva navijáky zajistili oba traktory nejprve proti dalšímu pohybu, následně převrácený traktor vrátili na kola a oba pak vyprostili ze stráně.

Drobný únik provozních kapalin hasiči jímali do záchytné nádoby. Po 16. hodině zásah ukončili táborští hasiči a místní dobrovolná jednotka. Hasiči SDH obce Mladá Vožice na místě zůstali do příjezdu Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet