Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Domašově nad Bystřicí se zranili dva lidé, hořelo v drážním domku

V neděli 24. září 2017 byl v 16:23 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár drážního domku v obci Domašov nad Bystřicí.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberka, hasiči Správy železniční dopravní cesty a dobrovolní hasiči z Domašova nad Bystřicí a Moravského Berouna. K události vyslalo operační středisko také dobrovolné hasiče z Dvorců z Moravskoslez­ského kraje.

Jednotky po příjezdu zjistily, že požárem je zasažen byt v drážním domku. Po provedeném průzkumu uvnitř bytu našly dvě osoby, které byly nadýchané nebezpečných zplodin hoření a popálené.

Hasiči je vynesli do bezpečí na střechu domu. Tam je zdravotnická záchranná služba stabilizovala a hasiči je následně vnitřním prostorem domu vynášeli na nosítkách oknem ven na volné prostranství.

Za půl hodiny po ohlášení dostali hasiči plameny pod kontrolu, v průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali střešní konstrukce a dohašovali skrytá ohniska. Likvidaci požáru velitel zatím nehlásil (stav k 18:00 hodině), hasiči jsou stále na místě.

Výše škody i příčina vzniku požáru jsou v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet