Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří s Hasíkem v depozitáři Technického muzea

Ve dnech 25. – 26. dubna 2009 probíhají dny otevřených dveří v Depozitáři Technického muzea v Brně-Řečkovicích. Na této akci se představili veteráni všeho druhu. Dráček Hasík a jeho instruktoři byli na této akci také.

Ve dnech 25. – 26. dubna 2009 probíhají dny otevřených dveří v Depozitáři Technického muzea v Brně-Řečkovicích. Na této akci se představili veteráni všeho druhu. Dráček Hasík a jeho instruktoři byli na této akci také.

Návštěvníci si mohou v sobotu i v neděli vždy od 9 do 17 hodin prohlédnout výstavu historických trolejbusů a autobusů ze sbírek Technického muzea Brno. Příznivci historické techniky mohou obdivovat téměř dvě desítky exponátů požárních stříkaček, dopravních automobilů a další hasičské techniky, která je uchována především díky nadšení dobrovolných hasičů. K vidění je také moderní technika a vybavení, které používají u zásahů profesionální a dobrovolní hasiči nejen z Brna. V loňském roce se na všechny exponáty podle odhadu přišlo za víkend podívat téměř pět tisíc lidí, v letošním roce předpokládáme, že slunečné počasí přiláká návštěvníků ještě více.

Výstavu techniky doplnily ukázky požárního útoku mladých hasičů ze Sboru dobrovolných hasičů Vinohrady. Aplikaci pěny a hašení pomocí ruční kočárové stříkačky předvedli hasiči z SDH Klepačov. Nedělní expozice je obohacena o výstavu dálkově řízených modelů vojenské techniky a nákladních automobilů. Dovolí-li dnešní větrné počasí, budou znovu probíhat ukuzky hašení pěnou.


Info: kpt. Bc. Pavla Pražáková a por. Bc. Jan Dvořák, HZS JMK


-wap-

Sdílet