Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Osek a Vitinka na Rokycansku sjel kamion se štěrkem do příkopu, míjel se s traktorem

Dopravní policisté vyjížděli dne 26. září 2017 před osmou hodinou ranní k dopravní nehodě, ke které došlo mezi obcemi Osek a Vitinka na Rokycansku.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič (65 ročník) nákladního vozidla převážející štěrk, poté co se míjel s traktorem, najel na krajnici a následně sjel do příkopu. Nákladní vozidlo tvořilo překážku v silničním provozu. Silnice byla do 11. hodin neprůjezdná.

Z proražených nádrží unikl hydraulický olej a nafta do příkopu. Hasiči nádrže provizorně zatmelili a přečerpali z nich naftu do barelů, stejně tak ze strouhy u silnice. Na likvidaci ropné skvrny spotřebovali 10 kusů sorpčních deček a 200 kg sorpčního materiálu.

Kamion z příkopu vyprostila specializovaná odtahová služba. Na místo se dostavili i zástupci Životního prostředí, kteří nařídili kontaminovanou zeminu odbagrovat.

Pavla Jakoubková, HZS Plzeňského kraje

Policisté provedli řidiči dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem okolo jedné promile alkoholu v dechu. S ohledem na pozitivní dechovou zkoušku se řidič nákladního vozidla podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve. Dopravní nehoda je nadále v šetření policie.

nprap. Hana Kroftová
Policie ČR
Sdílet