Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u úniku škodlivých látek do ovzduší v České Lípě na Děčínské ulici

Dne 27. září 2017 dopoledne vyjeli profesionální hasiči z České Lípy a dobrovolní hasiči z Dobranova k zásahu, který operační středisko po nahlášení vyhodnotilo jako únik nebezpečných látek do ovzduší.

Čtyři jednotky hasičů stále zasahují v třípodlažní budově Kontaktního pracoviště Úřadu práce v České Lípě na Děčínské ulici.

Zde je ve druhém patře budovy cítit silný štiplavý zápach. Hasiči provedli s využitím detekční techniky průzkum budovy a usoudili, že zápach vychází z místnosti, která v minulosti sloužila jako strojovna výtahu.

Následné měření množství a složení nebezpečných látek v ovzduší ukázalo vysokou hodnotu formaldehydu, což je bezbarvý, štiplavě páchnoucí, jedovatý plyn. Hasiči zahájili evakuaci 40 osob, které jsou bez zranění. Další dvě osoby přijala k ošetření ZZS a odvezla je do nemocnice.

V tuto chvíli probíhá v místě zásahu odvětrání prostor a odběr vzorků pro speciální chemickou laboratoř HZS ČR v Kamenici. Jednotky na místě stále pátrají po zdroji úniku nebezpečné látky.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet