Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D52 se střetly dva kamiony, došlo k úniku provozních kapalin

Nehoda dvou kamionů komplikovala dnes od rána dopravu na D52 u 12. km ve směru na Brno. Hrozivě vypadající pád kamionu z mostu se obešel bez vážného zranění. Odstraňování následků trvalo několik hodin.

Jeden z kamionů sjel po srážce z dálnice a spadl na silnici křižující dálnici pod mostem. Ze zdemolované kabiny nemuseli hasiči nikoho vyprošťovat. Řidič skončil v péči záchranné služby, ale po vyšetření mohl zůstat na místě nehody.

Kamion, který sjel z dálnice, převážel asi 6000 kusů drůbeže. Většina uhynula na místě. Hasiči zajistili návěs proti dalšímu pádu, zasypali uniklou naftu a koordinovali další práce na místě zásahu. K nehodě přijel zástupce veterinární správy k posouzení postupu v souvislosti s úhynem drůbeže.

Hasiči odčerpali naftu z havarovaného kamionu a po vyklizení a odvozu drůbeže začala specializovaná firma vyprošťovat kamion. Naše jednotky předaly 12.25 místo odtahové službě a vrátily se na své základny.

Dálnice byla přibližně první hodinu zásahu na Brno neprůjezdná. Potom se podařilo vyčistit levý jízdní pruh a uvolnit tak vzniklou kolonu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet