Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Českolipsku přišel o život motorkář, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu

Dne 28. září 2017 krátce před půl druhou odpoledne jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení o vážné dopravní nehodě na Českolipsku. Nehoda se stala na silnici č. 268 mezi Novým Borem a Sloupem v Čechách.

Řidič na motocyklu Suzuki SX 1300 jel ve směru od Sloupu v Čechách na Nový Bor a v úseku mírného stoupání v levotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku do pravého příkopu, kde následně narazil do stromu.

Pětašedesátiletý řidič motocyklu bohužel i přes okamžitou poskytnutou první pomoc zdravotníků Zdravotní převozové služby svým vážným zraněním na místě podlehl.

Komunikace byla z důvodu vyšetřování nehody zcela neprůjezdná v obou směrech, kdy byla uzavřena od Sloupu v Čechách až po výjezd z Nového Boru. Objízdná trasa pro řidiče byla směřována přes obec Pihel.

Na místo byl přivolán soudní znalec z oboru dopravních nehod a zároveň byla v dané věci nařízena soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření. Ta by měla zjistit příčinu úmrtí. Motocykl policisté na místě zajistili za účelem dalšího zkoumání.

Nehodou se nyní budou zabývat policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří budou zjišťovat okolnosti této vážné nehody a zejména, co bylo její příčinou. O této nešťastné události vyrozuměl rodinu zemřelého policejní intervent, který ji poskytl psychologickou­ pomoc.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet