Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Lučan nad Nisou si vyžádala šest zraněných

V pátek 29. září 2017 krátce po druhé hodině odpoledne se stala vážná dopravní nehoda na silnici č. 14 mezi Jabloncem nad Nisou a Tanvaldem.

Řidič osobního vozidla jel ve směru od Jablonce nad Nisou a v mírné pravotočivé zatáčce v Lučanském lese ze zatím nezjištěných příčin vyjel pravděpodobně do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Renault Espace. Při nehodě utrpěly velmi vážná zranění spolujezdkyně na předním sedadle ve vozidle Renault a spolujezdkyně na zadním sedadle z vozidla BMV.

Obě byly převezeny Zdravotickou záchrannou službou do jablonecké nemocnice, kde byly hospitalizovány. Zranění byly natolik vážná, že jedna z žen byla následně transportována do Krajské nemocnice v Liberci. Další blíže nespecifikovaná zranění utrpěly tři nezletilé děti z vozidla BMW, kdy jedno sedělo jako spolujezdec na předním sedadle a dvě na zadních sedadlech, a samotný řidič. Dvě děti a řidič zůstali hospitalizováni v nemocnici Jablonec a jedno dítě bylo po lékařském ošetření propuštěno do domácího léčení.

Policisté provedli u obou řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly v obou případech negativní. Okolnostmi a příčinou nehody se nyní dále budou zabývat policisté z Dopravního inpsketorátu v Jablonci nad Nisou. Na místě zajistili vozidlo BMW na odtahové parkoviště pro další zkoumání. Nyní budou zjišťovat, zda jednou z možných příčin dopravní nehody nemohla být technická závada na vozidle. Škoda na vozidlech nebyla zatím vyčíslena.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje
Sdílet