Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jihomoravském kraji vyjížděli i k utržených střechám

Kvůli následkům silného větru dnes hasiči v Jihomoravském kraji do 16.30 hodin zatím vyjížděli k 14 zásahům. Nejvíc je zaměstnávalo uvolňování vozovek a dalších míst od vyvrácených stromů a větví. V Brně hasiči odpoledne vyjížděli do Rakovecké ulice u Brněnské přehrady, kde z vozovky uklidili utrženou větev. Na Brněnsku zasahovali při odklízení stromu, který zatarasil silnici u Nedvědice, a dalšího stromu u Židlochovic.

Kvůli následkům silného větru dnes hasiči v Jihomoravském kraji do 16.30 hodin zatím vyjížděli k 14 zásahům.

Ilustrační foto

Nejvíc je zaměstnávalo uvolňování vozovek a dalších míst od vyvrácených stromů a větví. V Brně hasiči odpoledne vyjížděli do Rakovecké ulice u Brněnské přehrady, kde z vozovky uklidili utrženou větev. Na Brněnsku zasahovali při odklízení stromu, který zatarasil silnici u Nedvědice, a dalšího stromu u Židlochovic.

Na Blanensku hasiči zasahovali v obci Žerovník, kde pomocí motorové pily likvidovali zbytky rozštípnutého stromu hrozícího pádem. U obce Velenov je zaměstnalo odstraňování stromu, který se zřítil na přístřešek u rekreační chaty. Další vyvrácené stromy hasiči na Blanensku odstraňovali v Olešnici a v Jedovnici.

Na Znojemsku hasiči vyjížděli do Tiskárenské ulice v Moravském Krumlově, kde pádem hrozila nalomená větev vzrostlého kaštanu. V moravskokrum­lovské Zámecké ulici pořezali větve stromu, který spadl na dráty el. vedení.

Na několika místech kraje hasiči vyjížděli k poškozeným plechovým střechám. Už dopoledne byli povoláni do Šebetova na Blanensku, kde vítr utrhl část plechové střechy obecního úřadu. Hasiči u budovy ustavili vysokozdvižnou plošinu a uvolněné plechy na ploše cca 10 krát 10 metrů odstranili.

Část utržené plechové střechy hasiči odpoledne odstraňovali na domě v Mikulovské ulici v Lednici na Břeclavsku. V Brně s výškovou technikou vyjížděli do Palackého třídy. Utržené plechy na střeše domu provizorně upevnili.

U Kozí horky v okolí Brněnské přehrady a u Vojkovic na Brněnsku hasiči likvidovali požáry trávy.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet