Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest jednotek hasičů zasahovalo u nočního požáru domu v Lenoře na Prachaticku

Požár byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen v úterý 3. října v 2:20 hodin. Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanic Prachatice a Vimperk. Jako další posilové jednotky vyjeli dobrovolní hasiči obcí Volary, Lenora, Horní Vltavice a Borová Lada.

Požár zasáhnul celý dům včetně blízké stodoly. V době příjezdu hasičů hořely oba objekty, ve stodole i v obytné části se propadly stropy a střecha. Uvnitř domu nikdo nebyl, hasiči nemuseli nikoho evakuovat. Nemáme informaci, že by byl někdo zraněn.

Dostat požár pod kontrolu hasičům zabralo přibližně hodinu a půl. Následné rozebírání konstrukcí a dohašování pak hasičům zabralo další hodiny. Okolo 6. hodiny ranní pak většinu jednotek velitel zásahu poslal zpět na základny. Na požářišti zůstala pouze lenorská dobrovolná jednotka pro případný monitoring.

V dopoledních hodinách pak na místo nastoupil vyšetřovatel HZS a policisté k ohledání. Příčina vzniku požáru je však stále nejasná. Výše škody způsobené požárem činí 3 000 000,–.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet