Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požární bezpečnost dodává i dopravní automobily značek Ford a Mercedes-Benz

Požární bezpečnost s.r.o. je mimo jiné dodavatelem dopravních automobilů pro hasiče dle vzorové technické specifikace GŘ HZS ČR. K dispozici jsou vozidla Ford Transit Kombi, Ford Transit Custom a Mercedes-Benz Sprinter.

Na všechny dodané vozy získala firma certifikaci Technického ústavu požární ochrany, v roce 2017 jich do obcí Požární bezpečnost dodá více než dvacet.

Přečtěte siDo obce Rohozná dodala nový dopravní automobil Požární bezpečnost, předán byl v rámci místního hasičského dne

Pokud i vaše obec získala dotaci na pořízení dopravního automobilu, neváhejte se na obrátit se svojí poptávkou na poptavky@vyzbrojna.cz.

Ford Transit Kombi L2 350 Trend 2.0 TDCi

Vůz s nosností 1 126 kg pohání dvoulitrový naftový motor o výkonu 96 kW spřažený s šestistupňovou manuální převodovkou. Standardně se dodává v červeném odstínu RAL 3000.

Modrá majáková rampa Supervisior ECO 1180 mm je doplněna přídavnými výstražnými světly modré barvy v masce a oranžovou alejí na zádi vozu.

Nechybí pracovní LED světlomety s magnetickým uchycením a vozidlová radiostanice MOTOROLA DM4600.

Dopravní automobil Ford Transit Custom 340 Trend 2.0 TDCi

Vozidlo je určeno výhradně k dopravě osob včetně hasičů bez výzbroje. Maximální počet přepravovaných osob je 9.

Ford je vybaven světelným výstražným zařízením modré barvy s akustickou sirénou umístěným na přední části střechy, dvěma modrými LED světly v přední části vozidla a světelným výstražným zařízením modré a oranžové barvy umístěným vzadu na horní straně.

I tento Ford je poháněn naftovým čtyřválcem o výkonu 96 kW skrze manuálně řazenou převodovku.

Vůz je dlouhý 5 340 mm, široký 2 040 mm a vysoký 2 250 mm.

Dopravní automobil Mercedes-Benz Sprinter – 316 CDI KB/S 4X2

Devítimístný Sprinter se třemi řadami sedadel ve směru jízdy je osazen řadovým čtyřválcem o objemu 2,1 litru a výkonu 120 kW.

Přední náprava je zesílená, přístup do prostoru posádky zajišťují posuvné dveře na pravé straně.

Sdílet