Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči hledali zdroj znečištění na vodním toku ve Vizovicích na Zlínsku

Dobrovolní hasiči z Vizovic a profesionální hasiči z centrální požární stanice ve Zlíně odstraňovali 6. 10. 2017 od 17:33 hodin znečištění na potoce Bratřejovka. Profesionální hasiči přijeli i s technickým chemickým automobilem.

Na hladině potoka plula bílá pěna. Hasiči pomocí sorbčního hada vytvořili nornou stěnu k zachycení znečištění. S Policií České republiky následně zjišťovali zdroj znečištění. Pravděpodobný zdroj se jim podařilo najít za necelou hodinu v obci Lhotsko na jednom z přítoků potoka Bratřejovka.

Důstojník Krajského operačního a informačního střediska hasičů ve Zlíně informoval o znečištění potoka Bratřejovka starostku města Vizovice. Paní starostka následně vyrozuměla odbor životního prostředí města Vizovice.

Hasiči na místě provedli měření znečištěné vody. Jejich přístroje ale žádnou koncentraci nezaznamenaly. Následně však bylo zjištěno, že do potoka vnikla mikrokrystalická celulosa, která není hodnocena jako nebezpečná. Hasiči proto posbírali pěnu do plastových sudů. Zásah byl ukončen v 19:40 hodin.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet