Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žernovská osmička

Dne 25. 4. 2009 pořádala jednotka SDH Žernovka okres Praha – východ soutěž s názvem Žernovská osmička. Jednalo se o požární útok se stříkačkami PS 8 dle starých požárních směrnic. Tedy družstva v počtu 1+8.

Dne 25. 4. 2009 pořádala jednotka SDH Žernovka okres Praha – východ soutěž s názvem Žernovská osmička. Jednalo se o požární útok se stříkačkami PS8 dle starých požárních směrnic. Tedy družstva v počtu 1+8.

Atmosféra závodu byla výborná, počasí bylo nadmíru nakloněno všem zúčastněným, snad jen počet družstev mohl být početnější, jelikož z přihlášených 12 družstev přijelo pouze 5.

Duch závodu byl v rytmu pohody a spíše recese, než jak známe z klasických závodů v požárním útoku, kdy nejde tak o hasičskou soutěž, jako spíš o atletický výkon.

Závodníci dobře posilněni dobrotami, které nabízel místní hostinský Uzlík ve vojenském stanu, včetně alko a nealko nápojů, na vlastní kůži pocítili, když po dobře odvedeném útoku zklamal třeba strojník, který měl plné ruce práce se starou mašinou nebo když vyplašená čtyřka zapomněla hodit přívodní vedení do kádě.

Pevně doufáme, že příští ročník bude z hlediska počtu družstev silnější a že i diváci si najdou cestu a zavítají do 700 let staré obce Žernovka.

Výsledky:

1. družstvo Žernovka
2. družstvo Modletice
3. družstvo Popovičky
4. družstvo Svojšovice
5. družstvo Štíhlíce

Text: mphoto
Foto: Jiří Olmer


-swo-

Sdílet