Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry ve Valčíkově ulici v Pardubicích někdo zakládá úmyslně, hořelo již několikrát

Pardubické policisty již několik týdnů zaměstnává neznámý žhář, který zakládá požáry ve Valčíkově ulici. Od samého počátku šetření případu policisté poskytují informace nejen médiím, ale obrací se na ně i samotní obyvatelé tohoto domu, kteří mají strach o svůj život a zdraví.

První případ požáru nábytku v přízemí domu se stal 20. září 2017, o tři dny déle došlo k požáru sklepní kóje a třetím cílem útoku z 25. září byl tentokrát botník ve 4. patře. Škoda na společných prostorách domu byla předběžně odhadnuta na výši 160 000,– Kč.

Přečtěte siPožár sklepní kóje výškové budovy na sídlišti Polabiny v Pardubicích byl založen úmyslně, tento týden už podruhé

Policisté měli důvodné podezření, že požáry by mohly být založeny úmyslně a proto zahájili úkony trestního řízení na neznámého pachatele pro přečin poškození cizí věci. K dalšímu požáru opět botníku došlo 1. října v 11. patře domu.

Zatím posledním případem je požár osobního vozidla, který zaměstnal policisty a hasiče ve Valčíkově ulici v neděli 8. října. Ke všem zmíněným požárům došlo v pozdních nočních hodinách.

Policisté v rámci bezpečnostního opatření spolupracují s kriminalisty a tuto lokalitu intenzivně monitorují. Z taktických důvodů nebudeme opatření na místě blíže komentovat.

Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k dopadení pachatele, ať neváhají a zavolají na linku 158.

por. Mgr. Andrea Muzikantová
Policie ČR
Sdílet