Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Trnavě shořela plachtová hala s uskladněným senem, hasiči na místě strávili celou noc

Krátce po sedmé hodině večerní byl na tísňovou linku ohlášen požár průmyslové haly v obci Trnava na Zlínsku. Na místo okamžitě vyrazili profesionální hasiči ze stanice Zlín a další posilové jednotky dobrovolných hasičů ze Slušovic, Vizovic a následně i Zádveřic a Hvozdné. Celkově se na místo dostavilo 7 cisternových vozů. K události vyrazil také velící důstojník směny.

Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu bylo zjištěno, že požár zasáhl plachtovou halu o rozměru asi 30×15 metrů, ve které bylo uskladněno větší množství sena. Jednotky okamžitě natáhly několik útočných proudů a zahájily hasební práce. Kvůli větší spotřebě vody byla zřízena její kyvadlová doprava.

Ve 20:08 hodin byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru. Aby se hasiči dostali ke všem ohniskům, na místo byla povolána těžká technika. S její pomocí je zasažený materiál vyvážen na volné prostranství, kde je postupně dohašován.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který pracuje na zjištění příčiny vzniku této události.

Celkovou likvidaci požáru oznámil velitel zásahu v 00:07 hodin. Na místě byly do rána ponechány dvě jednotky dobrovolných hasičů na dohlídku nad požářištěm. Vyšetřování příčiny vzniku události bude pokračovat ve spolupráci s policií i v následují­cích dnech.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet