Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí hasiči ze Šluknovska soutěžili o putovní pohár

Celkem čtrnáct družstev mladých hasičů z deseti měst Šluknovského výběžku se během slunné soboty zúčastnilo memoriálu F. Fürsta ve Velkém Šenově. Před tamní hasičskou zbrojnicí se postupně v požárním útoku vystřídala družstva mladších i starších žáků.

Celkem čtrnáct družstev mladých hasičů z deseti měst Šluknovského výběžku se během slunné soboty (2. 5. 2009) zúčastnilo memoriálu F. Fürsta ve Velkém Šenově. Před tamní hasičskou zbrojnicí se postupně v požárním útoku vystřídala družstva mladších i starších žáků – někteří zvládli rozhazovaný útok v čase kratším než půl minuty, některým naopak roztahovaný útok trval i více jak minutu.

V mladších žácích prvenství získalo družstvo ze Šluknova, druhé místo vybojovali hasiči z Království a na zaslouženém třetím místě se umístili mladí hasiči z Rumburku. Putovní pohár pro starší žáky zůstal ve Velkém Šenově, celkovému času pod minutu konkuroval pouze čas družstva z Rumburku, které se tak umístioi na místě druhém.

I ti, kteří se umístili až na samotném konci si však vzájemné soupeření užili a všichni zúčastnění se těší na další ročníky memoriálu.

-miw-

Sdílet