Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z České Lípy budou mít nové tréninkové hřiště

Nové víceúčelové hřiště budou mít příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ze stanice Česká Lípa, ale i dobrovolní hasiči a městští strážníci z České Lípy.

Dnes bylo za účasti ředitele HZS LK plk. Ing. Luďka Prudila a starostky města Česká Lípa Mgr. Romany Žatecké slavnostně poklepáno na základní kámen nové multifunkční sportovní plochy. Ta vyroste v areálu stanice HZS LK v České Lípě a město na stavbu přispěje jedním milionem korun.

Víceúčelové hřiště bude vybaveno hrací plochou pro fotbal, volejbal, nohejbal a tenis a běžeckým oválem se dvěma drahami. Také zde najdeme náběhovou dráhu pro nácvik disciplín požárního sportu – výstup do 4. nadzemního podlaží požární věže atd. Chybět nebudou ani doplňkové aktivity – hřiště 5×5 metrů na street ball nebo workoutový venkovní fitness koutek na rozcvičení.

„Jsem velmi rád, že město Česká Lípa naši myšlenku na nové sportoviště podpořilo, protože naši hasiči, ať už profesionální nebo dobrovolní, budou mít důstojné místo, kde si budou udržovat a zlepšovat svoji fyzickou kondici,"

uvedl ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil.

S výstavbou se začne ještě tento podzim a hotova by měla být na jaře příštího roku. Celkové náklady na realizaci projektu jsou dva miliony korun.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
C.02_SITUACE.pdf zobrazit online PDF 477 kB