Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stánků na Svatém Hostýně si vyžádal jeden život

Dne 2.5.209 v 21:26 hodin bylo na krajské informační a operační středisko hasičů ve Zlíně oznámeno, že došlo k požáru stánků na poutním místě – na Svatém Hostýně. Na místo vyrazili postupně profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem, JSDH obce Bystřice pod Hostýnem, JSDH obce Slavkov pod Hostýnem a JSDH obce Podhradní Lhota s celkem 4 automobilovými cisternami.

Dne 2.5.209 v 21:26 hodin bylo na krajské informační a operační středisko hasičů ve Zlíně oznámeno, že došlo k požáru stánků na poutním místě – na Svatém Hostýně.

Na místo vyrazili postupně profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem, JSDH obce Bystřice pod Hostýnem, JSDH obce Slavkov pod Hostýnem a JSDH obce Podhradní Lhota s celkem 4 automobilovými cisternami. Po příjezdu na místo byl zjištěn požár ve 3 fázi několika stánků se suvenýry a dalším zbožím podél schodiště ke kostelu. Po půlhodině hasebních prací se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Hašení komplikoval hustý kouř, který vyžadoval použití dýchacích přístrojů. Bylo potřeba dovézt další tlakové lahve se vzduchem.

Při provádění dohašovacích prací bylo nalezeno tělo osoby, kterou oznamovatelka od ohlášení události pohřešovala. Velitel zásahu na místo povolal psycholožku HZS Zlínského kraje.

Na místo se dostavil i krajský vyšetřovatel příčin požárů, který provádí šetření ve spolupráci s kriminální policií ČR. Požár byl likvidován po 4 hodinách hasebních prací.

Předběžně vyčíslená škoda je 400 tisíc Kč, uchráněny byly okolní stánky v hodnotě 1 milionu korun.


Ilustrační foto

mjr. Vít Rušar, Ing.
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet