Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali na dálnici D1 řidiče kamionu, nehoda se stala na 190. kilometru ve směru z Prahy

Téměř hodinu vyprošťovali 13. 10. 2017 hasiči zaklíněného řidiče kamionu ze zdeformované kabiny. Nehoda dvou kamionů a osobního vozu se stala na 190. km dálnice D1 ve směru z Prahy na Vyškov. Komunikace byla uzavřená déle jak dvě hodiny.

Před šestnáctou hodinou vyjížděli hasiči ze tří jednotek k vážné dopravní nehodě mezi Ostopovicemi a Brnem. Na dálnici naboural nákladní vůz Iveco do návěsu za tahačem Volvo. Do nich nabourala navíc Škoda Octavia. Oba nákladní vozy měly zahraniční registrační značky.

K řidiči Iveca se hasiči se záchranáři nemohli přes dveře dostat, museli tedy kabinu rozstříhat z nákladového prostoru. Za stálé péče záchranné služby byl řidič po hodině vyproštěn. Ta muže poté transportovala sanitkou do nemocnice.

Hasiči rovněž zabezpečili vozidla proti případnému vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Úklid dálnice a odtažení havarovaných vozidel zajistila specializovaná firma. Po osmnácté hodině tento náročný zásah hasiči ukončili a odjeli na základny.

Dálnice byla u exitu Brno-Bohunice uzavřena po celou dobu záchranných a vyprošťovacích prací. O půl sedmé večer byl zprůjezdněn levý jízdní pruh. Na místě zůstala Policie ČR k zadokumentování nehody.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet