Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prvomájový požár skládky

V pátek 1. května 2009 v 9:30 hodin byl ohlášen požár bývalé skládky v ulici Na Rovném v Semilech. Hasiči na místě nalezli hořící větve a křoví. Protože se požár rozšířil na plochu 100 × 200 metrů, byly na místo povolány 2 profesionální a dalších 6 dobrovolných jednotek požární ochrany s 11 cisterno­vými vozy.

V pátek 1. května 2009 v 9:30 hodin byl ohlášen požár bývalé skládky v ulici Na Rovném v Semilech. Hasiči na místě nalezli hořící větve a křoví. Protože se požár rozšířil na plochu 100 × 200 metrů, byly na místo povolány 2 profesionální a dalších 6 dobrovolných jednotek požární ochrany s 11 cisternovými vozy.

Hasiči se soustředili na ochranu okolí. Stanoviště pro čerpání vody zřídili hasiči na řece Jizeře v Semilech, odkud cisterny dopravovaly vodu kyvadlově na místo požáru. Požár se podařilo uhasit šesti vodními proudy v půl jedné odpoledne. Pak byli na místě ponecháni semilští dobrovolní hasiči, kteří dohlíželi na místo požáru ještě několik hodin. O požáru skládky informovalo operační středisko hasičů zástupce města Semily i Českou inspekci životního prostředí.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-swo-

Sdílet