Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se nenudí

Několik pondělních zásahů z celé republiky.

Hasiči bojovali sedm hodin s požárem, který zachvátil stodolu v Neslovicích na Brněnsku. Z objektu zbyly jen obvodové zdi. Škoda se odhaduje na 100.000 korun. Příčinou požáru byl patrně špatný technický stav blízké udírny, z níž se oheň přenesl na stodolu, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.
Plameny vyšlehly krátce po 03:00. Hasičské jednotky byly na místě deset minut po ohlášení. Celá střecha objektu, dlouhého 15 a širokého šest metrů, ale již byla v té době v ohni. Členové šesti hasičských jednotek museli v zakouřeném prostoru zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se šířil uskladněnou slámou. Z hořícího objektu se hasičům podařilo včas vynést pět desetikilogramových propanbutanových lahví a další materiál. Při likvidaci lokálních ohnisek bylo nutné rozebírat a kropit zbytky krovu i uskladněných věcí. Místo požáru nadále střeží jednotka dobrovolných hasičů z Neslovic.

Rozsáhlý požár dnes ráno zcela zničil budovu autolakovny v Pičíně na Příbramsku. Podle předběžných odhadů oheň napáchal škody asi za tři miliony korun. Příčinu hasiči stále vyšetřují, nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyjeli k požáru bývalého špejcharu před 05:30. Dvoupodlažní objekt se jim ale již nepodařilo zachránit. Autolakovna je vzdálená asi sto metrů od nejbližších budov v obci a v ranní mlze zřejmě nikdo neviděl požár včas. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Příbrami a Dobříše a pomáhali i čtyři dobrovolné jednotky z okolních obcí. V současné době již hasiči na místě pouze dohašují poslední ohniska.

V Železárnách Hrádek na Rokycansku unikla v neděli z tavící pece rozžhavená ocel. Hasiči museli uniklou tavbu ochladit. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Žhavá hmota se naštěstí dostala jen do záchytných jímek. Hasiči ji ochladili proudy vody a zabránili dalšímu úniku. Příčinou události byla zřejmě nedbalost nebo technická závada. Firmě vznikla škoda asi 800.000 korun, z toho na tavbě 350.000 korun. Zbytek činila škoda na peci, pánvi a další technologii.
Sdílet