Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popelářský vůz skončil převrácený na boku, v ulici Kralupská v Praze zasahovali i hasiči

V úterý 17. 10. 2017 ve 12:48 hod byl vyhlášen poplach jednotkám HZS hl. m. Prahy a HZS Letiště Václava Havla. V ul. Kralupská byl nahlášen požár převráceného popelářského vozu. Po příjezdu jednotek na místo se informace o požáru nepotvrdila.

Jednalo se o převrácený popelářský vůz, ve kterém nikdo neseděl a který skončil na boku na soukromé zahradě. Jednotky pomocí automobilového jeřábu zajistily vůz proti dalšímu pohybu, provedly protipožární opatření a zasypaly vyteklé pohonné hmoty.

Na vyproštění vozu však hasičská technika nestačila, proto byla povolána specializovaná firma. Do 18. hodiny byly provedeny neúspěšné pokusy o vyproštění. Družstvo HZS hl. m. Prahy z Petřin zůstalo po celou dobu na místě pro případ požáru a kvůli jištění.

Během zásahu došlo k vystřídání hasičů kvůli riziku vyčerpání. Po 20. hodině se na místo dostavila další firma s vyprošťovací technikou. Aby bylo možné vůz vytáhnout a následně odvézt na odstavnou plochu, bylo nutné odstranit dřevěné a betonové části plotu a vůz částečně opravit.

20 minut po půlnoci bylo vozidlo vyproštěno a odvezeno a jednotka na místě provedla závěrečný úklid vozovky.

Sdílet