Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U rodinného domu v Tanvaldu hořel přístavek a dva osobní vozy, plameny napáchaly škodu za 150 tisíc korun

Krajské operační a informační středisko HZS LK přijalo ve středu před 17. hodinou hlášení o požáru přístavku rodinného domu v Tanvaldu. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Tanvaldu a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Tanvaldu-Šumburku a Desné.

Po příjezdu na místo události hasiči viděli, že oheň nezachvátil pouze přístavek, ale i dva osobní automobily. Zcela hořelo vozidlo stojící na příjezdové cestě a částečně vůz zaparkovaný pod přístřeškem. Z jednoho vozu unikaly provozní kapaliny, které okamžitě vzplály. Aby hasiči zábránili šíření požáru z tekoucích kapalin, vytvořili okolo místa zásahu hráz ze sorbentu.

Jednotky lokalizovaly požár během dvaceti minut pomocí dvou vysokotlakých proudů vody a k hašení automobilu použily pěnidlo. Poté příslušníci rozebrali konstrukci přístavku a dohasili všechna skrytá ohniska. Celý prostor byl prozkoumán termokamerou.

Díky včasnému zásahu hasičů se oheň nerozšířil na vedlejší rodinný dům. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Škoda byla vyčíslena na 150 000 Kč. Uchráněná hodnota je 500 000 Kč. Příčina požáru je v šetření.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet