Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody a únik nebezpečné látky do řeky Otavy

Jednotky HZS Jihočeského kraje z Územního odboru Písek zasahovaly včera, 4.5. 2009 u dvou dopravních nehod a dále při nahlášeném úniku údajné neznámé nebezpečné chemické látky do řeky Otavy.

Jednotky HZS Jihočeského kraje z Územního odboru Písek zasahovaly včera, 4.5. 2009 u dvou dopravních nehod a dále při nahlášeném úniku údajné neznámé nebezpečné chemické látky do řeky Otavy.

 

Ilustrační foto







Pondělí 4.5.

Dopravní nehoda – V 10.02 hod. vyjela jednotka HZS Jčk ÚO Písek CPS Písek s TA Iveco na žádost ZZS k dopravní nehodě motocyklu na silnici č. 29, dva km. za Pískem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že motorka je mimo vozovku. Jednotka provedla opatření proti úniku provozních kapalin. Při nehodě byla zraněna jedna osoba.

Dopravní nehoda - V 13.53 hod. vyjela jednotka HZS Jčk ÚO Písek PS Milevsko s vozidlem CAS 15 Mercedes Atego k dopravní nehodě mezi obcemi Bernartice a Borovany. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, Mitsubischi Colt a Renault Ranger. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla ošetřena na místě. Při zásahu jednotka spolupracovala se ZZS a Policií ČR, provedla opatření k zabránění vzniku požáru, pomohla s naložením na vozidlo odtahové služby a odstranění olejových skvrn. Škoda na vozidlech nebyla vyčíslena. Příčina nehody je v šetření Policie ČR.

Únik nebezpečných látek – V 18.10 hod. vyjela jednotka HZS Jčk ÚO Písek CPS Písek s technikou CAS 25 Liaz a CAS 24 Scania na ohlášený únik nebezpečných látek na řece Otavě. Po příjezdu na místo bylo zjištěno že na řece plavou velké bílé chuchvalce látky podobné saponátu. Zásahu se zúčastnila Česká inspekce živ. prostředí, která konstatovala, že se jedná o látku organického původu a zásah není nutný. V 19.38 hod. se jednotka vrátila na základnu.


Info: HZS Jihočeského kraje

-wap-

Sdílet